Duurzaam tuinieren met het GARDENA EcoLine assortiment

 • GARDENA EcoLine is een productlijn gemaakt van gerecyclede materialen.
 • Alle EcoLine producten zijn hoogwaardig tuingereedschap, gemaakt in Europa.
 • De uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van EcoLine blijkt uit de garantie van minimaal 5 en maximaal 25 jaar op de producten.

Consumenten hechten steeds meer belang aan een duurzame manier van leven. Als maatschappelijk verantwoord en bewust merk draagt GARDENA duurzaamheid altijd hoog in het vaandel. Het nieuwe EcoLine assortiment benadrukt GARDENA's inzet voor het milieu en de duurzame kwaliteit van de producten. De EcoLine besproeiingsproducten en handgereedschappen worden vervaardigd uit ten minste 65% gerecycled materiaal. Het voordeel voor de gepassioneerde tuinier? Bewust tuinieren zonder in te boeten op kwaliteit en gebruiksgemak.

 

VAN OUD NAAR NIEUW

De EcoLine-producten zijn net zo modern en stijlvol maar wijken wel iets af van het standaardassortiment. De kunststof componenten van elk product bestaan voor ten minste 65% uit gerecycled materiaal. Het merendeel van de gerecyclede kunststoffen bestaat uit huishoudelijk afval, zoals folies of verpakkingen - ook wel post-consumer gerecycled materiaal genoemd. Het resultaat is een nieuw productassortiment dat bestaat uit een basisset voor besproeiing, een broes en een zwenksproeier, maar ook drie handgereedschappen en een snoeischaar.

ELKE DRUPPEL TELT

Water is een van de belangrijkste hulpbronnen in de wereld. Veel regio's in de wereld kampen nog steeds met een ernstig watertekort. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over hoeveel je van deze kostbare bron gebruikt, ook bij het besproeien van je tuin.

EcoLine Basisset - 22,99 € (adviesverkoopprijs)

 • Startersset voor reiniging en bewatering
 • Vorstbestendig en UV-bestendig
 • Anti-Splash & POWER-GRIP functie
 • Gemaakt van meer dan 90% gerecycled materiaal

EcoLine Broes - 23,39 € (adviesverkoopprijs)

 • Voor irrigatie van potplanten en oppervlakken
 • Vorstbestendig en UV-bestendig
 • Kunststof: minstens 65% uit gerecycled huishoudelijk afval. Roestvrije metaal: meer dan 45% gerecycled materiaal.

EcoLine Zwenksproeier - 26,99 € (adviesverkoopprijs)

 • Voor irrigatie van gazons van 90 tot 220 vierkante meter
 • Vorstbestendig en UV-bestendig
 • Kunststof: meer dan 65% afkomstig van gerecycled materiaal. Aluminium buizen: meer dan 25%.

 

NIEUW - ECOLINE TUINSLANG

De nieuwe EcoLine tuinslang bestaat voor meer dan 65% uit gerecycled materiaal. Het eindresultaat is een UV- & vorstbestendige slang die bovendien vrij is van weekmakers en schadelijke stoffen. De zogenoemde PowerGrip biedt optimale grip en een veilige, lekvrije verbinding tussen slang en GARDENA-koppelstukken. Naast de losse tuinslang is er ook een complete set verkrijgbaar inclusief kraan- en slangstuk, waterstop en tuinspuit, eveneens gemaakt van gerecycled materiaal (zie afbeelding hiernaast). 

EcoLine tuinslang: vanaf € 64,99 (20m) - adviesverkoopprijs

EcoLine tuinslang set (incl. EcoLine kraanstuk, slangstuk, waterstop en tuinspuit): vanaf € 79,99 (20m) - adviesverkoopprijs

DUURZAAM GEPRODUCEERD MET 25 JAAR GARANTIE

De nieuwe GARDENA EcoLine kleine gereedschappen en snoeischaren behoren tot de basisuitrusting voor elke gepassioneerde tuinier. Het handschepje, de onkruidstekers en de snoeischaar zijn voorzien van ergonomische handgrepen met kunststof onderdelen die voor meer dan 85% uit gerecycled kunststof bestaan. Houten elementen van 100% FSC-gecertificeerd beukenhout aan het uiteinde van de handgreep ronden de hoogwaardige uitstraling harmonieus af. 

EcoLine Handschepje - 14,29 € (adviesverkoopprijs)

 • Voor planten en verplanten
 • Kunststof: meer dan 85 procent uit gerecycled materiaal van huishoudelijk afval. Roestbestendige metaal: meer dan 25% gerecycled materiaal. 

EcoLine Onkruidsteker - 14,29 € (adviesverkoopprijs)

 • Moeiteloos onkruid verwijderen tot aan de wortel
 • Kunststof: meer dan 85 procent uit gerecycled materiaal van huishoudelijk afval. Roestbestendige metaal: meer dan 25% gerecycled materiaal. 

EcoLine Voegenkrabber - 18,29 € (adviesverkoopprijs)

 • Gras, mos en onkruid verwijderen tussen terrasstenen en op muren
 • Kunststof: meer dan 85% uit gerecycled materiaal van huishoudelijk afval. Roestbestendige metaal: meer dan 45% gerecycled materiaal. 

EcoLine Snoeischaar - 22,49 € (adviesverkoopprijs)

 • Knippen van bloemen en jonge scheuten
 • Boven- en ondermessen: meer dan 75% gerecycled roestvrij staal. Gemaakt van meer dan 80% gerecycled kunststof.

 

Alle producten zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Ook de verpakking van het EcoLine assortiment is milieuvriendelijk. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar karton en is bedrukt met biologische afbreekbare inkt.

 

ReTh!nk - een leidraad voor duurzaam handelen 

De ReTh!nk-belofte is het leidende beginsel van Gardena. Het heeft tot doel de impact van economische activiteit op het klimaat en het milieu te verminderen. ReTh!nk is gebaseerd op de drie Circulaire R´s: Reduceren, Repareren, Recyclen. Het doel van de belofte is om duurzaamheid in de ontwikkeling en het gebruik van producten en verpakkingen te bevorderen door bewust na te denken over manieren om dingen te doen en naar de toekomst te kijken.

Tegelijkertijd is ReTh!nk meer dan alleen een plan voor de productie van milieuvriendelijke tuinproducten en hun verpakking. ReTh!nk staat ook voor het verantwoord gebruik van grondstoffen en het rekening houden met klimatologische factoren, en voor respect en verantwoordelijkheid in zakelijke en sociale contexten. Tuinders worden ondersteund in hun keuze voor duurzame producten en worden geïnspireerd om duurzame tuinpraktijken toe te passen die bijdragen aan een gezond ecosysteem.

Uitgebreide informatie krijgen over de producten, de gebruikte materialen en duurzame keuzes op gardena.com/rethink.

Download de afbeeldingen hier

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.