Maak je tuin lenteklaar met GARDENA

De handigste tools voor een perfect onderhouden tuin

De dagen lengen, het voorjaar is in aantocht en de tuin ontwaakt stilaan uit haar winterslaap. Tijd om de tuinhandschoenen uit de lade te halen en aan de slag te gaan in je stukje paradijs. Als expert in tuingereedschap loodst GARDENA je door de verschillende stappen en maak je je tuin - groene vingers of niet - in een mum van tijd klaar voor een heerlijke lente.

SNOEIEN

Snoeien is van groot belang. Je houdt er je bomen, struiken en hagen niet alleen mee in vorm, snoeien zorgt er ook voor dat ze sterker groeien én bloeien. Het helpt planten namelijk hun energie productiever te gebruiken. Afhankelijk van de te snoeien takken, kunnen verschillende snoeigereedschappen van pas komen: snoeischaren voor bloemen en dunne takken, takkenscharen en boomscharen voor struiken en bomen.

 • Snoeischaar ExpertCut - 37,99 €
  Nauwkeurig onkruid verwijderen, ergonomisch en milieuvriendelijk
 • Accuheggenschaar ComfortCut 50/18V P4A set - 172,99 €
  Handige heggenschaar op accu voor middelgrote heggen
 • Telescopische takkenschaar StarCut 410 plus - 129,99 €
  De specialist voor het onderhouden van hoge bomen

Gereedschappen verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Opsteker: van 1 maart t.e.m. 30 april geldt 20% cashback op de aankoopprijs van snoeigereedschap 

Wat kan je vanaf maart al snoeien?

 • Esdoorn, kastanje, haagbeuk, plataan, linde en olm
 • Buxus, hagen
 • Rozen, lavendel, hortensia
 • Siergrassen
 • Steenvruchtbomen
 • Heesters
 • Vlinderstruik
 • Leilinde

ONKRUID WIEDEN

De vroege lentezon is erg geliefd, ook door onkruid. Een onkruidsteker helpt je om woekering en verspreiding tegen te gaan doordat je het onkruid meteen met wortel verwijdert. Om het mos en onkruid zonder moeite tussen de groeven van je terras aan te pakken, gebruik je de 3-in-1 voegenkrabber/borstel

 • Onkruidsteker - 44,99 €
  De flexibele en milieuvriendelijke 2-in-1 oplossing om patio’s grondig van onkruid te ontdoen
 • Combisystem voegenkrabber/borstel - 24,99 €
  De flexibele en milieuvriendelijke 3-in-1 oplossing om patio’s grondig van onkruid te ontdoen.

Gereedschappen verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

GAZONONDERHOUD

Het pronkstuk van iedere tuin: een prachtig groen, net gemaaid gazon. Het geheim? Om je gras goed en gezond te laten groeien, is het aangeraden om één keer in het voorjaar (of najaar) te verticuteren. Met de elektrische verticuteermachine van GARDENA verwijder je mos, gazonvilt en onkruid waardoor lucht, water en voedingsstoffen beter door het gazon worden geabsorbeerd. Zo kan je grasperk als het ware ademen, terwijl jij geniet van een schitterend groen tuintapijt. 

Ook de bemesting van het gazon mag niet worden vergeten, drie tot vier keer per tuinseizoen is ideaal. Vooral stikstofbemesting staat bekend om zijn prachtige resultaat. In principe zijn langzaam werkende meststoffen beter dan snelwerkende versies, omdat die overmatige groeispurten voorkomen en niet zo snel worden weggespoeld wanneer planten water krijgen. Met de strooiwagen is het nauwkeurig en gelijkmatig strooien van gazonmest kinderspel.

Daarna is het tijd voor de eerste maaibeurt. Gras begint namelijk al te groeien bij 5 graden. Of je tuin nu groot of klein, eenvoudig of weelderig is, bij GARDENA vind je voor ieder stukje groen de perfecte grasmaaier.

 • Elektrische verticuteermachine EVC 1000 - 229,99 €
  Intensieve verzorging voor uw gazon - krachtig en met langdurig effect
 • Strooiwagen L - 54,99 €
  Voor gelijkmatige verspreiding op middelgrote oppervlakken
 • Accumaaier HandyMower 22/18V P4A set - 244,99 €
  De complete set van de accu grasmaaier. Perfect voor kleine tuinen met een gazon tot 50 m²

Tijd besparen en je gazon tegelijk spik en span houden? Met behulp van een slimme robotmaaier schrap je maaien van je to-do list. Het nieuwe smart SILENO robotmaaierassortiment is nu voorzien van LONA Intelligence, een zelflerende AI-kaarttechnologie met locatietracering die leert, een tuin in kaart brengt en het maaigedrag hierop afstemt. LONA Intelligence maakt onderdeel uit van de updates van de smart system GARDENA app en wordt steeds verder ontwikkeld. 

 • Robotmaaier SILENO city, 250 - 600 m² vanaf 799,99 €
  De betrouwbare robotmaaier voor het maaien van kleine gazons tot 600 m²

Producten verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Opsteker: van 1 maart t.e.m. 31 juli krijg je bij aankoop van een SILENO city een garage of de aanleg gratis. 

BEWATEREN

Het voorjaar is het uitgelezen moment om nieuwe bomen, hagen of bloemen te planten. Om goed te kunnen groeien en bloeien, moeten ze voldoende maar zeker ook bewust water krijgen. De nieuwe GARDENA AquaCount producten brengen nauwgezet het waterverbruik in kaart en zijn speciaal ontworpen voor duurzame waterbesparing. Door te meten, beheren en regelen hoeveel water tuinen verbruiken bieden ze precies de juiste waterniveaus die planten nodig hebben.

 • Watermeter AquaCount - 29,49 € *
  Draaibaar en eenvoudig af te lezen display; aan te sluiten op de waterkraan of het uiteinde van de waterslang; verticaal of horizontaal
 • Sproeibroes AquaCount - 38,99 € *
  Geïntegreerde watermeter met draaibaar en eenvoudig af te lezen display voor linkshandig en rechtshandig gebruik
 • Zwenksproeier AquaCount - 42,69 € *
  Geïntegreerde watermeter met draaibaar en eenvoudig af te lezen display voor optimale bewatering van gazons

Je tuinslang eenvoudig opbergen zonder boren of schroeven? De  nieuwe LianoTM slangopslag TapFix is een ruimtebesparende oplossing voor in de tuin, op het terras of op het balkon. Makkelijk te installeren zonder gereedschap.

 • LianoTM slangopslag TapFix - 18,99 €*

*Producten binnenkort verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

TERRAS

Nu het gazon klaar is om te stralen, is het tijd om ook je terras aan te pakken. Met de middelhogedrukreiniger AquaClean die aangedreven is door het Power For All-systeem (een van de grootste wereldwijde allianties van toonaangevende fabrikanten op het gebied van merkoverschrijdende batterijen) maak je je terras in een handomdraai brandschoon. 

 • Accu middelhogedrukreiniger AquaClean 24/18V P4A (set) - 218,59 €
  Krachtige, veelzijdige en mobiele hogedrukreiniging dankzij verwisselbaar en oplaadbaar accusysteem

Producten verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Opsteker: van 1 mei t.e.m. 30 juni geldt 15% cashback op de aankoopprijs van 18V accugereedschap

SFEERBEHEER & ACCESSOIRES 

Nu ontbreekt enkel nog de decoratie om je vertrouwde uitvalsbasis nog meer leven in te blazen. Met het all-season ClickUp! systeem kan je makkelijk sfeer in je tuin brengen. GARDENA breidt dit innovatieve ClickUp! assortiment uit met meerdere nieuwe decoratieve elementen voor elk seizoen. De nieuwe ClickUp! balkonklem brengt een stukje tuin naar het balkon. Met één klik wissel je snel en eenvoudig de bestaande en drie nieuwe opzetstukken (vogelbad, windlicht en solarlamp).

 • ClickUp! Vogelbad - 16,99 € *
  Vogelbadje voor kleine vogels voor in de tuin of op het balkon
 • ClickUp! Windlicht ​- 35,99 € *
  Een klein lampje in het donker, gezellige sfeer in de tuin of op het balkon
 • ClickUp! Solarlamp - 58,99 € *
  Licht waar u het nodig hebt (automatisch op zonne-energie)
 • ClickUp! Balkonklem - 21,49 € *

*Producten binnenkort verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

//////


Over GARDENA
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.

Rhany Opalfvens

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.