Makkelijk en efficiënt bewateren met het vernieuwde Micro-Drip-System van GARDENA

Tuinplanten hebben in de zomer een grote vochtbehoefte. GARDENA, expert in tuingereedschappen en winnaar van de Best Gardening Brand Award, biedt de ideale oplossing om slim en efficiënt te bewateren tijdens warme, droge zomerdagen. Het GARDENA Micro-Drip-System brengt het water druppelsgewijs rechtstreeks naar de wortels. Hierdoor bespaar je tot 70% water ten opzichte van handmatig bewateren. Met een volledig herziene structuur en verbeterde afzonderlijke onderdelen ga je met dit populaire systeem als een pro het nieuwe tuinseizoen in.

Micro-Drip: druppelsgewijs én efficiënt bewateren

In de zomer willen we een groene tuin, gezonde planten of een vruchtbare oogst van onze moestuin en dat het liefste van al zonder waterverspilling. De ideale oplossing? Een druppelbewateringssysteem zoals het Micro-Drip-System van GARDENA. Het levert druppel voor druppel water precies daar waar de planten het nodig hebben: bij de wortels. Zo gaat er geen druppel verloren en blijft de verdamping tot een minimum beperkt.

Waarom kiezen voor het Micro-Drip-System van GARDENA?

  • Nieuw, vereenvoudigd productassortiment
  • Eenvoudige installatie dankzij de gepatenteerde Quick & Easy verbindingsstukken
  • Geïntegreerde oplossing: compatibel met alle automatische bewateringsoplossingen van GARDENA, ook op Bluetooth en smart
  • Waterbesparend en duurzaam assortiment (gemaakt van gerecycled materiaal en verpakt in gerecycled karton)

Nieuw: toepassing gebaseerde Start Set assortiment

Wie aan de slag wil gaan met het Micro-Drip-System vindt in de winkel makkelijk de weg door de gebruiksklare Start Sets op basis van toepassing (balkon, terras, bedden en plantenrijen). De vernieuwde, duidelijke kleurindeling in de verschillende toepassingsgebieden helpt je bij het maken van de juiste keuze. De nieuwe sets bieden passende besproeiingsoplossingen, bijvoorbeeld voor balkon en terras, moestuinen of bloembedden, verhoogde bedden of haagplanten. 

Snelle en eenvoudige installatie

Het systeem is eenvoudig aan te sluiten via de gepatenteerde "Quick and Easy" aansluittechniek. Voor een snelle en lekvrije verbinding is het een kwestie van de koppelstukken in elkaar steken, doordrukken en vastdraaien. De verschillende onderdelen maak je ook weer eenvoudig los om het nadien weer in elkaar te zetten wanneer bijvoorbeeld planten op balkon of terras een ander plekje hebben gekregen. Het vernieuwde ontwerp is zeer gebruiksvriendelijk, ook wanneer je het systeem wilt uitbreiden. Kleine symbolen geven de draairichting van de verbindingsstukken aan en bij de ‘klik’ weet je dat alles past en de verbinding goed zit. De vernieuwde watertoevoerbuis is tot slot flexibeler en makkelijker uit te rollen.

 

Druppelaars en sproeiers

Ook de druppelaars en sproeiers hebben een verbeterd ontwerp. Zo staat op de nieuwe sproeiers ook het sproeipatroon weergegeven. Bij de drukcompenserende sproeiers is de af te geven hoeveelheid water aangegeven op de druppelaar zelf. Het Micro-Drip-System omvat voor elke toepassing de juiste rij- of einddruppelaar. Naast de basisdruppelaars voor potplanten of haag, zijn er verstelbare druppelaars voor planten met een andere waterbehoefte en drukregulerende druppelaars voor het overbruggen van hoogteverschillen. De startset voor hagen kan zowel boven- als ondergronds worden aangelegd. 

Slimme regeling = optimale bewatering

Bij water geven gaat het niet alleen om de juiste hoeveelheid water, maar ook om het juiste tijdstip en de juiste intervallen. Je geeft dus het beste vroeg in de ochtend water, wanneer de grond het water goed absorbeert en de voedingsstoffen rond de wortels vrijkomen. Met een GARDENA smart Besproeiingscomputer aan de kraan als uitbreiding op je bewateringssysteem kan je automatisch besproeien op ingestelde tijden. Sluit je daar nog eens een bodemvochtigheidssensor (GARDENA Smart Sensor) op aan, profiteer je van maximale waterbesparing en geef je enkel water wanneer het echt nodig is. 

Het GARDENA Micro-Drip-System is verkrijgbaar vanaf € 31,99 (adviesverkoopprijs). Alle producten zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops. Klik hier voor meer informatie over het systeem.

ACTIE: van 1 mei t/m 31 augustus ontvang je gratis een 2-wegverdeler bij aanschaf van een Micro-Drip Startset.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.