Online je droomtuin onderhouden met GARDENA

Bouw je droomtuin met myGarden en onderhoud hem via de GARDENA smart system app

Met hun online tool myGarden en smart system app zet GARDENA een grote stap richting de slimme tuin. Als pionier in duurzaam en slim tuingereedschap ontwikkelde GARDENA beide tools om het bouwen en onderhouden van je tuin handig aan te pakken. Je droomtuin visualiseer je online met myGarden en hem onderhouden doe je vanuit je broekzak met de GARDENA smart system app. Via deze tool geven slimme bewateringscomputers en geavanceerde robotmaaiers je tuin de nodige aandacht, zelfs wanneer je niet thuis bent.

GARDENA zet hard in op innovatieve tuinoplossingen zoals myGarden die het werk in de tuin verlichten. De nieuwe creatieve online tool inspireert en helpt je bij het tekenen van je droomtuin. Helemaal leuk is dat je meteen sproei- en irrigatiesystemen kan implementeren, waardoor je meer tijd zal hebben om te genieten van je tuin in plaats van er in te klussen. Eens je alles ontworpen hebt kan je je persoonlijke plan en bijhorende shoppinglist gratis downloaden. Het is zo eenvoudig dat iedereen ermee aan de slag kan. Meer informatie over de online tuinplanner vind je hier.

Probeer het zelf eens uit

Zie het resultaat, niet het werk 
Naast myGarden ontwikkelde GARDENA ook het smart system, een nieuwe productlijn van tuinaccessoires die via Bluetooth aangestuurd kunnen worden met bijhorende app. Zo heb je 100% controle over je tuin en krijgt hij onderhoud, zelfs wanneer je niet thuis bent. De app biedt stapsgewijze begeleiding bij het opzetten van je eigen smart system waardoor een handleiding of installateur absoluut overbodig zijn. Je beslist zelf welke producten jou het meest geschikt lijken voor je tuin. Duidelijke illustraties, tips en handige wizards helpen je bij het maken van bijvoorbeeld maai- en bewateringsschema’s. Of het nu gaat om gazonmaaien, automatische besproeiing of pompen, met de aangeboden productsets kan je snel aan de slag.

Een slimme tuin, hoe begin ik eraan?
Stap 1: 
Smart System app
De GARDENA smart app is gratis beschikbaar voor iOS en Android in de appstore. Je kan al aan de slag vanaf 1 apparaat, uitbreiden met extra smart system apparaten doe je wanneer je zelf wil.

Stap 2: Kies je producten
Maak een keuze uit de vele Bluetooth producten die je kan bedienen vanaf je smartphone.

De smart system producten van GARDENA

Smart Water Control
Smart Water Control
 is het hart van het automatische besturingssysteem. Je bevestigt deze kleine computer aan je buitenkraan en bepaalt vervolgens de sproeitijden via de app. Smart Water Control helpt je beslissen waar, wanneer en hoe vaak je tuin bewaterd wordt. Zo bevinden planten en bloemen zich steeds bij de bron. Wil je de kraan toch nog direct gebruiken? Geen probeem, druk op de ‘Water Now’-knop en je kan meteen tappen. De ingebouwde ‘Safe Stop’-functie voorkomt dat bij eventuele uitval van de batterij er geen waterverspilling plaatsvindt. 

Smart Sensor 
Deze handige bodembevochtigheidssensor is een ideaal hulpmiddel tegen waterverspilling in de tuin. Je steekt het kleine apparaat tussen je planten in de grond en sluit hem aan op de besproeiingscomputer. Dankzij het smart system kan de sensor alle informatie uitwisselen met de app en besproeiingscomputer. Op het moment dat die op de ingestelde tijd zou sproeien, wordt eerst gemeten of de bodem droog genoeg is om water bij te geven. Voelt de sensor nattigheid? Dan wordt de sproeibeurt overgeslagen en wordt geen kraanwater verspild! Naast de bodemvochtigheid meet Smart Sensor ook de buitentemperatuur en lichtintensiteit bij de wortel van de plant. 

SILENO Minimo 
De kleinste robotmaaier in het assortiment, maar met maximo resultaat. De SILENO Minimo werkt volledig autmatisch met een strak gazon als resultaat. Niet alleen maaien gaat automatisch, dankzij de ingebouwde accu verloopt ook het opladen als vanzelf. De robotmaaier weet exact wanneer hij terug moet keren naar het basisstation waardoor je hem nooit met een platte accu zal terugvinden in het midden van je gazon. De SILENO Minimo is weerbestendig, navigeert als de beste en is bovendien ook de aller stilste in zijn klasse. Hij is verkrijgbaar in twee modelvarianten: voor 250 en 500 vierkante meter gazon. Via de app kan je maaischema’s instellen en de robotmaaier van op afstand aan- en uitzetten.

De SILENO Minimo won dit jaar de Duitse Red Dot Design Award en wordt daarmee geëerd om zijn innovatie, functionaliteit, kwaliteit met een bijzondere score voor ergonomie, duurzaamheid en ecologische compatibiliteit.

Het Smart Water Control-systeem (€69,99), de Smart Sensor (€69,99) en SILENO minimo (vanaf € 629,99) zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.