Pluk de vruchten van je najaar-inzet!

Hoewel de bladeren nog frisgroen aan de bomen hangen en de BBQ’s nog op volle toeren draaien, liggen tuinen vol ritselende herfstbladeren en dampende koppen chocolademelk alweer in het verschiet. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en nu al voorbereidingen te treffen voor een prachtige tuin in het voorjaar. Van snoeigereedschappen tot bladruimers en barre winter benodigdheden: GARDENA biedt de nodige hulpmiddelen!

Snoeien in het najaar voor een bloeiende lente

Hoewel de natuur in rust lijkt, vormen de herfst en winter dé gelegenheid bij uitstek om te snoeien. Veel planten bevinden zich in het najaar namelijk in een vegetatieve rust, wat inhoudt dat ze minder actief groeien en minder sapstroom hebben. Snoeien in deze periode leidt daardoor veelal tot minder sapverlies, waardoor planten minder stress ervaren en beter herstellen. Bovendien stimuleer je de groei van nieuwe scheuten en takken door te snoeien in het najaar, met een vollere en gezondere groei tijdens het voorjaar als gevolg. 

Wie de hoogste toppen van heggen comfortabel en bovenal veilig wil snoeien vanaf de grond zonder ladder kan beroep doen op de Telescopische Accu Heggenschaar THS 42/18V P4A met een reikwijdte tot wel 3m hoog. De telescopische heggenschaar beschikt over een verstelbare kop die het mogelijk maakt om zowel de bovenkant van heggen te snoeien als bodembedekkers. De mechanische Heggenschaar EasyCut is op zijn beurt geschikt voor de lagere heggen en is met zijn uitgebalanceerd design bijzonder makkelijk in gebruik.

De Telescopische Accu Snoeizaag TCS 20/18V P4A laat toe om bomen en takken tot op 4,40m hoogte te zagen en snoeien en beschikt eveneens over een verstelbare knop. Bovendien heeft deze snoeizaag een zaagbescherming die “kickback” voorkomt en is het toestel in staat een tak langs de onderkant te zagen dankzij de aambeeldfunctie. NIEUW is de Telescopische Accu Takkenschaar HighCut 250/18V P4A. Die stelt je in staat om afzonderlijke takken nauwkeurig te snoeien vanaf de grond dankzij zijn instelbare snoeiknop. De handige verwijderbare haak helpt je takken verwijderen die na het snoeien in de boom blijven hangen.

Voor het knippen van oudere houtachtige takken en twijgen op eigen hoogte is er de Comfort aambeeld snoeischaar. De NIEUWE AssistCut Accu Snoeischaar ondersteunt je bij het snoeien. Wanneer de sensor weerstand waarneemt, komt de ingebouwde motor in actie en ervaar je een ondersteuning met 5 keer zoveel vermogen. Een vol accu laat toe om tot 1400 keer te knippen. Kortom, handig wanneer het nodige snoeiwerk vereist is!

Kleurrijk bladertapijt opruimen

Hoewel bladeren een kleurrijk tapijt op de grond vormen in het najaar, is het essentieel om de bladeren tijdig te verwijderen. Door bladeren op te ruimen voorkom je namelijk verstikking van het gazon, de groei van schimmel en ziektes, en help je de onkruidgroei onder controle te houden. 

Bladruimen kan manueel met behulp van harken zoals de NatureLine Gazonhark of handstofzuigers zoals de buiten handstofzuiger EasyClean Li. Vielen er veel bladeren kan je gebruik maken van iets zwaardere toestellen. Denk bijvoorbeeld aan bladblazers zoals de PowerJet 18V P4A of een bladverzamelaar. Het verzamelde bladafval kan je nadien composteren om waardevolle voedingsstoffen terug te geven aan de bodem: win-win!

Veilig doorheen de winter schaatsen

Wanneer een betoverende sneeuwlaag het gazon bedekt, zijn de sneeuwschuiver en handstrooier S  je trouwe bondgenoten om een veilig winterwonderland te creëren zonder enige hindernis. Laat die witte Kerst maar komen!

 

(!!!) Alle prijzen zijn adviesprijzen. Afwijkingen in prijzen, omschrijvingen en prijswijzigingen zijn voorbehouden. Producten zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.