Snoeien doet bloeien én groeien

GARDENA snoeitools om je tuin letterlijk in vorm te houden

Struiken, bomen en hagen moeten met de regelmaat van de klok gesnoeid worden om sterk en gezond te blijven. Het zorgt er namelijk voor dat planten hun energie efficiënter en productiever gebruiken, alsook dat wildgroei wordt tegengegaan. Niet enkel de vitaliteit van je planten vaart wel bij een trimbeurt, ook het aanzicht van je tuin wordt sterk bepaald door dat seizoensgebonden onderhoud. Als wereldleider op vlak van tuingereedschap beschikt GARDENA over een arsenaal aan snoeitools om je tuin letterlijk in vorm te houden.

Een goede snoeibeurt begint bij goed materiaal

Of het nu gaat om het knippen van rozen, het snoeien van fruitbomen of het trimmen van een haag, voor gelijk welke snoeiklus werk je het liefst met degelijk materiaal. Van kleinere snoeischaren over heggenscharen naar takkenscharen, iedere plant vraagt naast een aangepaste snoeiplanning dito materiaal. Ontdek de handige snoeikalender onderin het persbericht.

GARDENA, wereldleider op vlak van tuinmateriaal biedt voor iedere snoeiklus de juiste schaar. Ze liggen zeer comfortabel in de hand en hebben scherpe messen die een betrouwbaar en langdurig snijresultaat garanderen. Wedden dat je er meteen aan wil beginnen?

ExpertCut snoeischaar

Voor het kleinere snoeiwerk zet GARDENA graag de nieuwste ExpertCut in de kijker. Deze innovatieve snoeischaar met bijzonder scherpe roestvrijstalen messen is uitstekend geschikt voor het snoeien van jonge scheuten, vers hout, groene planten en fruitbomen. Dankzij de verstelbare en ergonomische handgrepen kan de ExpertCut door meerdere handen in een gezin worden gehanteerd.

GARDENA ExpertCut is verkrijgbaar voor €37,99 via de webshop en doe-het-zelf-zaken. Meer info vind je hier.

EnergyCut 2 in 1 heggenschaar

Een haag fungeert vaak als groene afscheiding en heeft regelmatig nood aan een opfrisbeurt. Een gemakkelijke klus met de EnergyCut. Via de oranje knop schakel je moeiteloos over tussen twee verschillende standen: Quick Cut en Power Cut. Zo snoei je verschillende takken, dik en dun, met slechts één tool. Met de Quick Cut snoei je handmatig snel en comfortabel grote oppervlakken van dunne takken, terwijl je dankzij de Power Cut met dezelfde schaar tot 2,5 keer meer vermogen kan creëren om zo ook dikkere takken gemakkelijk een kopje kleiner maken. De golfgeslepen messen zorgen bovendien voor een vloeiende snoeibeweging waardoor je extra energie hebt om grotere oppervlakken te snoeien. 

GARDENA 2 in 1 EnergyCut is verkrijgbaar voor €53,99 via de webshop en doe-het-zelf-zaken. Meer info vind je hier.

TeleCut telescopische takkenschaar

Deze compacte telescopische takkenschaar is ideaal voor het snoeien van hoger hangende takken. De hefboomarmen zijn verstelbaar, handig tijdens het snoeien, maar ook om nadien op te bergen. Het design is robuust, handig en uiterst licht, wat zeer bevorderlijk is om boven je hoofd te snoeien. De scherpe messen zorgen op hun beurt voor een pricisie snede die zorgzaam is voor je planten. Klaar om erin te vliegen? 

GARDENA TeleCut is verkrijgbaar voor €57,99 via de webshop en doe-het-zelf-zaken. Meer info vind je hier.

StarCut boomschaar

Dankzij de StarCut 410 geraak je ook zonder ladder aan hoge takken. Topnieuws voor mensen die graag snoeien, maar geen fan zijn van hoogtes. De StarCut garandeert zeer schone zaagsneden dankzij de precisiegeslepen en niet-klevende messen, een absolute must om bomen tijdens de snoeibeurt niet te beschadigen. Met een snijhoek van 200° die bovendien manueel vanaf de grond kan worden aangepast, snoei je vlotjes een hele boom zonder jezelf in benarde posities te wringen. De innovatieve haak voor het verwijderen van afgesneden takken maakt van deze snoeitopper een must have voor iedereen die zijn of haar hoge bomen graag in vorm houdt. 

GARDENA StarCut is verkrijgbaar voor €129,99 via de webshop en doe-het-zelf-zaken. Meer info vind je hier.

 

Wegwijs in het snoeien, de snoeikalender per seizoen

Winter 

 • Nooit als het vriest
 • Knotbomen zoals de wilg, populier, es, eik en els 
 • Druivelaar
 • Leibomen
 • Heesters
 • Blauwe regen
 • Fruitbomen zoals appel, peer, kers en pruim tussen januari en maart
 • Dode en zieke takken van struiken en bomen verwijderen

Lente 

 • Esdoorn, kastanje, haagbeuk, plataan, linde en olm
 • Buxushagen
 • Rozen
 • Siergrassen
 • Kersen- en pruimenbomen evenals perzik- en nectarinebomen

Zomer

 • Onderhoudend snoeien kan bij zowat alle boomsoorten en gebeurt bij voorkeur in de zomer
 • Kleine heesters zoals lavendel bijknippen na de bloei
 • Voorjaarsbloeiers
 • Esdoorn, berk, haagbeuk, walnoot en kastanje vanaf eind juli tot september
 • Alle soorten hagen

Herfst

 • Overgangsperiode
 • De meeste hagen zijn toe aan een eventuele tweede snoeibeurt
 • Neem klimrozen, stamrozen, hibiscus, plataan en laurier onder handen.
 • Oktober is de laatste maand van de zomersnoei
 • November-december: begin van de wintersnoei (geknotte bomen en leibomen)

(bron: deboomdokter.be)

 

De ExpertCut (€37,99), EnergyCut 2 in 1 (€53,99), TeleCut  (€57,99) en StarCut (€129,99) zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.