Summervibes in de tuin met GARDENA

Prachtige zomertuinen ontstaan niet zomaar

De zomer, hét seizoen om te genieten van je tuin en lof te oogsten voor de voorbereidingen die je deed gedurende de lente. Alvorens helemaal weg te zakken in je hangmat, is het goed om stil te staan bij de zorg en aandacht die je tuin ook tijdens de zomer vraagt. Specifieke noden, vragen om specifieke tools en daar schiet GARDENA graag te hulp. Dankzij hun resem aan praktisch en doordacht tuingereedschap wissel je je hangmat met plezier in om het beste in je tuin naar boven te halen. 

DOORDACHT BEWATEREN

In de zomer kan je tuin extra bewatering gebruiken en dat doe je beter op de juiste manier. Het is niet alleen beter voor je portemonnee of regenput, het resulteert ook in sterkere planten en een betere oogst. De GARDENA AquaCount producten ondersteunen hierin zeer goed, aangezien je exact weet hoeveel water je planten krijgen. 

IN DE SERRE

De temperatuur kan tijdens de zomermaanden hoog oplopen in de serre, voldoende water voor de groeiende planten is zeer belangrijk. Druppelaars kunnen je daarbij helpen. Ze zijn even eenvoudig als ingenieus en bewateren betrouwbaar al je afzonderlijke bloempotten, beplante oppervlakken en plantenrijen. Dankzij het handige Quick & Easy systeem combineer je verschillende sproeikoppen en bouw je in no time een op maat gemaakte watervoorziening. Van kleinere secties tot een 360° -oplossing, alles is mogelijk. Via de druppelbewatering kan de hoeveelheid water per plant precies worden gedoseerd, waardoor geen enkele druppel wordt verspild. Het Micro-Drip-System is pure wellness voor je tuin en je hoeft er, na installatie, zelf niets meer voor te doen. 

GARDENA Micro-Drip-System startset is verkrijgbaar voor €26,49 (bloembakken), €71,99 (moestuinen en bloembedden), €31,99 (rijplanten S). Meer informatie en prijzen vind je hier.

6 handige bewateringstips van GARDENA:

 1. Verdeel het water gelijkmatig
  De meeste planten moeten gelijkmatig water krijgen, dus zorg ervoor dat je alle wortels voldoende water geeft in plaats van alleen het oppervlak te bevochtigen. 
 2. Bewater op het juiste moment van de dag
  's Ochtends vroeg is het beste moment om je planten water te geven. Overdag warmt de aarde op waardoor meer water verdampt als je 's avonds bewatert. Een vroege start geeft de planten ook voldoende tijd om het water op te nemen, zodat ze sterk genoeg zijn om de komende dag aan te kunnen. 
 3. Hou de bladeren droog
  Schimmelaantastingen kunnen zich voordoen als bladeren 's nachts te vochtig worden gelaten. 
 4. Geef grondig water
  Het is beter om planten een keer grondig water te geven in plaats van af en toe een kleine hoeveelheid. Op die manier kan het water tot in de diepste aardlagen doordringen en alle wortels bereiken. Afhankelijk van het weer kan het voldoende zijn om sommige planten slechts een paar keer per week water te geven. 
 5. Voorkom wateroverlast
  Zorg ervoor dat je planten voldoende water hebben, maar probeer ze niet te verdrinken. Overbewatering snijdt de toevoer van zuurstof naar de wortels af. 
 6. Gebruik regenwater
  Door het lage kalkgehalte is regenwater het meest geschikt om je planten water te geven.

 

LAAT ROBOTMAAIERS HET WERK OPKNAPPEN

Robotmaaiers uit de SILENO-reeks helpen je je gazon te onderhouden en bestaan in verschillende vormen en formaten. Éen dingen hebben ze alvast gemeen, ze zijn ontwikkeld voor moeiteloos gazononderhoud en bovendien zijn ze ook muisstil. Via het Smart System ben je steeds verboden en onderhoud je je tuin wanneer je wil, zelfs wanneer je niet thuis bent. Weer of geen weer? De SILENO-robotmaaiers werken onder ALLE weersomstandigheden.

SNOEIEN EN WIEDEN

Je zal verstelt staan van het resultaat dat het verwijderen van uitgebloeide bloemen en regelmatig wieden van onkruid met zich meebrengt. Je houdt je planten in form en je tuin knapt er letterlijk van op. Zo doe je blauwe regen, lavendel, buxus en coniferen echt een groot plezier met een zomerse snoeibeurt. Door dode bloemen te verwijderen zal de plant meestal nog een tweede keer gaan bloeien.

Wist je trouwens dat onkruid makkelijker te verwijderen is wanneer het warm is? Daarom is de zomer de ideale periode om te wieden. Laat het onkruid gerust ook liggen, want eens verdroogd vormt het een extra laag mulch waardoor de grond beter beschermd is tegen uitdroging. Lang leve onkruid!

 

ZAAIEN

Zaaien in de zomer? Dat kan zeker. Met de hitte en droogte lijkt het minder voor de hand liggend, maar veel planten zaaien zich van nature uit in de zomer. Ideaal voor deze tijd van het jaar zijn goudsbloem, korenbloem, viooltjes, kapucijners, wortel, radijs, rode eikenbladsla, pluksla, paarse spercieboontjes en eetbare lupine. 

Alles om het te zaaien:

 • Pootijzer: € 12,19 *
 • Bollenplanter: € 16,49 *
 • Bloemenvork: € 6,79 *
 • Onkruidsteker: € 13,29 *
 • Klassieke handschep: € 6,99 *

HET COMBISYSTEM: MUST HAVES TIJDENS DE ZOMER

Een vlag die heel wat gereedschap dekt! Verschillende stelen in combinatie met het juiste gereedschap bieden meer dan 80 mogelijkheden, alstublieft. Iedere steel kan gecombineerd worden met àlle accessoires, ongeacht de grootte. Dat bespaart veel stelen en zo ook veel ruimte in je tuinhuis, garage of opberghok.

De handigste zomeraccessoires voor jou op een rijtje.

 

Verschillende stelen voor specifieke noden

 • Combisystem ergoline aluminium steel 150 cm - €27,49 *
 • Combisystem ergoline aluminium steel 130 cm - €22,49 *
 • Combisystem aluminium steel 130 cm - €23,99 *
 • Combisystem houten steel 130 cm - €17,99 *
 • Combisystem telesoopsteel 160 - 290 cm - ​ €57,99 *
Combisystem fruitcollector - € 55,99 * Ideaal om het gevallen zomerfruit te oogsten en bovendien zeer makkelijk leeg te maken. Geschikt voor fruit en noten.
Combisystem fruitcollector - € 55,99 * Ideaal om het gevallen zomerfruit te oogsten en bovendien zeer makkelijk leeg te maken. Geschikt voor fruit en noten.
Combisystem vijverreiniger - €29,49 * Grofmazig net om vissen uit de vijver te scheppen en een fijnmazig net voor het wegscheppen van blad, algen, insecten,.. De netten zijn makkelijk te verwisselen én wasmachinebestendig.
Combisystem vijverreiniger - €29,49 * Grofmazig net om vissen uit de vijver te scheppen en een fijnmazig net voor het wegscheppen van blad, algen, insecten,.. De netten zijn makkelijk te verwisselen én wasmachinebestendig.
Combisystem verticuteerboy - €75,99 Verticuteren doe je best tussen maart en september. De verticureerboy van GARDENA verwijdert makkelijk mos, onkruid en gzalonafval.
Combisystem verticuteerboy - €75,99 Verticuteren doe je best tussen maart en september. De verticureerboy van GARDENA verwijdert makkelijk mos, onkruid en gzalonafval.
Combisystem dakgootreiniger - €28,99 * De tweezijdige schrapers verwijderen vuil op een zeer efficiënte manier. Dankzij de Original GARDENA System aansluiting is reiniging met water mogelijk.
Combisystem dakgootreiniger - €28,99 * De tweezijdige schrapers verwijderen vuil op een zeer efficiënte manier. Dankzij de Original GARDENA System aansluiting is reiniging met water mogelijk.

* Alle prijzen zijn adviesprijzen. Producten zijn verkrijgbaar via tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.