Tuin(ier)plezier met kinderen

Het warme weer lokt iedereen naar buiten. Ideaal om kinderen eens weg te trekken van hun scherm en samen met hen de tuin op stelten te zetten. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” betrek je je kinderen spelenderwijs bij enkele klusjes in de tuin én ontdek je samen de pracht van de natuur. Met deze 3 tips van GARDENA maak je van je tuin een leerrijk paradijs voor kinderen!

Tuinieren is goed voor de (mentale) gezondheid van je kind (extra portie vitamine D, olé!) en bijzonder leerrijk. Ze willen net zo’n groene vingers als mama of papa. Voor de ouders die nog wat ideeën kunnen gebruiken, verzamelt GARDENA 3 tips om de zintuigen van je kind(eren) te prikkelen. Van zaadjes planten tot water geven en diertjes herkennen, de wereld van tuinieren ligt helemaal voor ze open. 

Tip 1: van zelfgekweekte groenten willen kinderen sneller proeven

Niets leuker dan wroeten in de aarde! Je kan kinderen al op jonge leeftijd betrekken bij tuinieren door het aanleggen van een eigen moestuintje. Op die manier leren ze snel wat ze wel en niet kunnen eten. Als de groenten op tafel uit hun eigen moestuin komen, ontwikkelen kinderen plotseling ook een liefde voor de groentes waar ze normaal gesproken hun neus voor ophalen. Zo leren kinderen een van de belangrijkste regels voor tuiniers: zelf gekweekt en vers geoogst uit de tuin is gewoonweg het lekkerst. 

Alle planten die snel groeien en eetbaar zijn, zijn perfect om ermee aan de slag te gaan met kinderen. Denk maar aan tomaten, erwten, wortels, frambozen en aardbeien die niet alleen lekker smaken, maar visueel ook erg aantrekkelijk zijn. Ook geurige en mooie bloemen zoals de zonnebloem of lavendel zijn perfect voor kindjes. Door ze te verzorgen, beseffen ze dat een minuscuul zaadje kan uitgroeien tot een fascinerende grote bloem, en dat allemaal dankzij hun zorg.

  • Met het verticale NatureUp! tuinsysteem van GARDENA plant je op een kleine oppervlakte alles van kruiden, groenten en bloemen. De bakken kunnen op de grond staan of stevig aan de muur worden opgehangen. Een afvoersysteem in elke plantenbak voorkomt overbewatering. ​

    GARDENA NatureUp!
    € 56,49 (adviesverkoopprijs)
  • In de GARDENA Balkon box zitten kleine, essentiële handgereedschappen om je balkon en stadsterras netjes te onderhouden. De opbergbox bevat een schepje, een allesknipper, een handborstel en een harkje. Pluspunt: het deksel van de box fungeert als blik.

    GARDENA Balkon box
     - € 40,69 (adviesverkoopprijs)

Wist je dat...

... de nieuwsgierigheid van kinderen extra geprikkeld ​ wordt door planten met een vertrouwde geur? Daar zijn er diverse van, zoals de chocolademargriet, chocolade cosmos, 'snoepjesplant' (Cephalophora aromatica), groene munt, bananenmunt en nog veel meer. Wrijf munt- of dragonblaadjes tussen je vingers en de lucht vult zich met een heerlijk aroma.


Tip 2: laat het bewateren over aan je kinderen, dat vinden ze de leukste taak

Wist je dat 74% van de Belgische kinderen het liefste helpt bij het water geven als klusje in de tuin? Dat blijkt uit onderzoek van Dobbit TV in opdracht van GARDENA. De allerkleinsten behelpen zich met een gieter en geven zo de lage planten en bloemen water. Oudere kinderen kan je dan weer leren om eerst aan de grond te voelen en te kijken naar de blaadjes om te bepalen of de plant water nodig heeft. 

Verkoelende waterpret

Op warme zomerdagen is water in de tuin is een must voor kinderen. Een klein spetterbadje of een waterslang met een sproeier of een sprinkler biedt volop plezier voor kinderen en zorgt voor heerlijke verkoeling. 

Tip 3: hebben de kids minder zin in klusjes, laat hen de tuin dan observeren

Naast flora valt er ook fauna te ontdekken en beschermen in de tuin. Lok vlinders, bijen en lieveheersbeestjes en laat je kind observeren welke insecten een bezoekje brengen aan het insectenhotel. Of ​ kijk naar de verschillende vogels ​ die komen drinken en zich verfrissen in het vogelbad. 

ClickUp! Insectenhotel - €47,99 (adviesverkoopprijs)
ClickUp! Insectenhotel - €47,99 (adviesverkoopprijs)

 

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Rani Huttener: [email protected]

Rhany Opalfvens: [email protected]

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gardena

Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 80 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group.